شکستگی بینی در نتیجه ضرباتی که باعث ترک خوردگی یا شکستگی غضروف یا استخوان بینی میشوند، رخ میدهد و ممکن است روی پل بینی یا در دیواره یا سپتوم بینی رخ دهد.
به گزارش بهداشت نیوز شکستگی بینی معمولا به همراه سایر جراحات صورت یا گردن هنگام برخورد به دیوار، افتادن، ضربه خوردن به بینی در ورزشهای تماسی، حوادث وسیله نقلیه و مشت خوردن ممکن است رخ دهد.
علائم شکستگی بینی شامل درد در بینی یا اطراف آن، تغییر شکل پیدا کردن بینی و قوز پیدا کردن آن، تورم بینی و اطراف آن، خونریزی از بینی، گرفتگی بینی و کبودی اطراف بینی و چشمها که معمولا در طول دو تا سه روز برطرف میشود.
اگر این علائم را داشته باشید، باید به اورژانس تلفن کنید و فورا به دنبال درمان بروید:
همچنین اگر فکر میکنید دچار آسیب سر یا گردن هم شدهاید، از حرکت دادن سر و گردنتان خودداری کنید تا آسیب بیشتری ایجاد نشود.
چطور پزشکتان شکستگی بینی را تشخیص میدهد؟
پزشکتان معمولا میتواند با انجام معاینه فیزیکی از جمله نگاه کردن یا لمس کردن بینی و صورت شکستگی بینی را تشخیص دهد. اگر درد زیادی داشته باشید، ممکن است پزشک قبل از معاینه بیحسی موضعی در بینی ایجاد کند.
پزشکتان ممکن است از شما بخواهد دو تا سه روز بعد که تورم بینی برطرف شده باشد، برای معاینه دوباره مراجعه کنید. همچنین در مواردی که آسیب بینی شدید است یا با سایر جراحات صورت همراه است، ممکن است تصویربرداری رادیوگرافی یا سیتیاسکن انجام شود.
درمان شکستگی بینی
بسته به علائمی که دچار آن هستید، ممکن است نیاز به درمان فوری پزشکی وجود داشته باشد یا ممکن است بتوانید کمکهای اولیه را در خانه انجام دهید و بعد به پزشک مراجعه کنید.
در مواردی که علائم شدیدی ندارید، میتوانید پیش از رفتن به نزد پزشک این اقدامات اولیه را در خانه انجام دهید:
همه موارد شکستگی بینی نیاز به درمان گسترده ندارند. اگر آسیب بینی به اندازه کافی شدید باشد، دکترتان ممکن است این اقدامات را انجام دهد:
معمولا شکستگی بینی بدون مشکل بهبود پیدا میکند. اگر پس از بهبودی از ظاهر بینیتان راضی نیستید یا اگر دچار مشکل نفس کشیدن شدهاید، ممکن است نیاز به جراحی ترمیمی بینی باشد.
برای بهبود نیاز دارند. به این دلیل که ممکن است شکستگی بینی باعث خارج شدن استخوان از جای خود نشده باشد. فقط در صورتی که بدشکلی فیزیکی آشکار وجود داشته باشد، یا تنفس دارای مشکل باشد،
منبع: ایسنا