جوز هندی با عطر و بوی تند و مطبوع و فواید دارویی بسیار در آشپزی ادویهای پرکاربرد است. در این مطلب به شناخت این ادویه خوشعطر و دارویی خواهیم پرداخت.
به گزارش بهداشت نیوز از ادویههای متنوعی برای طعم دادن به غذا و عطر و بوی آن استفاده میشود. یکی از ادویههای رایج جوز هندی است که با عطر و بوی تند و مطبوع فواید دارویی بیشماری دارد. ادویه شامل میوه، دانه و ریشه گیاهان یا عناصر معدنی در طبیعت است که برای طعم و رنگ دادن به غذاها از آن استفاده میشود.
جوز هندی با عطر و بوی تند و مطبوع و فواید دارویی بسیار در آشپزی ادویهای پرکاربرد است. در این مطلب به شناخت این ادویه خوشعطر و دارویی خواهیم پرداخت. از دانه رنده یا پودر شده جوز هندی برای طعم دادن به انواع گوشت، شیرینیجات، پودینگها، خوراک سیبزمینی، سوسیس، انواع سوپ، سسها، سالادها و نوشیدنیها استفاده میشود.
روغن جوز هندی در صنایع عطرسازی و داروسازی استفاده میشود. این روغن بیرنگ یا زرد روشن است و بو و طعم جوز هندی را دارد. استفاده خوراکی از روغن جوز هندی ممکن است موجب مسمومیت شود. همچنین عصاره این ادویه در تولید خمیردندان، کرمهای آرایشی و شربت ضد سرفه کاربرد دارد. در ایران جوز هندی را پس از رنده کردن با زردچوبه و ادویههای دیگر ترکیب میکنند تا بوی بد گوشتهای خورشی، گوشت مرغ و ماهی را از بین ببرد.
ارزش غذایی
جوز هندی سرشار از فیبر، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین B1 و B6، منگنز، منیزیم، پتاسیم، مس، فسفر، زینک و آهن است. جوز هندی دارای طبیعت گرم و خشک است.
فواید جوز هندی
عوارض جوز هندی
منبع: ایسنا